Alemlerin efendisini (asm) öğretmezseniz, yüzüklerin efendisini okuttururlar

Alemlerin efendisini (asm) öğretmezseniz, yüzüklerin efendisini okuttururlar

Allah bunun hesabını bize soracak

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Eğer gençlere âlemlerin efendisi olan Hazreti Muhammed’i öğretmezseniz, elin adamı gelir 'yüzüklerin efendisini' onlara okutturur!" dedi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Kızıltepe Müftülüğü tarafından Kızıltepe Belediyesinin katkılarıyla bir program düzenlendi.

Gençliğin; milletin geleceği, umudu ve ufku olduğuna dikkat çeken Albayrak,  gençlerini ihmal eden milletlerin geleceğe umutla bakamadıklarını söyledi.

Albayrak, "Değersiz hiçbir genç yok; değeri keşfedilmemiş, zekâ kabiliyet durumu daha keşfedilmemiş gençler vardır. Doğan her çocuk tertemiz İslam fıtratı üzerine doğar. Bize emanet edilen bu gençlik bizim eserimiz. Bu gençlik, bu nesil, bu çocuklar bizim mahsulümüz. Eğer gençlere Muhammed Mustafa’yı, âlemlerin efendisini öğretmezseniz, elin adamı gelir 'yüzüklerin efendisini' bu milletin çocuklarına okutturur. Gençler ne dediğimi anlıyorlar. Eğer siz çocuklarınıza bu toprakların değeri olan Selahaddin-i Eyyubi’nin hayatını öğretmezseniz elin adamı gelir Harry Potter gibi bir gavurun hayatını senin çocuğuna 2 milyon kadar okutturur. Hazreti Hamza’yı, Hazreti Ali’yi cesaret örneği olarak öğretmezseniz elin adamı Hollywood diye bir şehir kurar Rambo’ları üretir sana getirir, kahraman olarak tanıtmaya başlar. Eğer kendi ecdadının değerlerini, Muhammed Mustafa’nın öğretilerini, sünnet-i seniyyesini öğretmezsek Allah bunun hesabını bize soracak. Sevgili anneler, kıymetli babalar! Yarın Allah, bize tertemiz verdiği bu evlatları niye tertemiz dini öğretemedik, niye onlara ahlak ve maneviyatı öğretemedik, niye onlara Kur’an'ı okutamadık, niye onlara Muhammed Mustafa’yı tanıtamadık, niye onlara İslam terbiyesi öğretemedik diye her birimize bunun hesabını soracaktır." ifadelerini kullandı.

Mehmet Aslan-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum