Ahmet Er, Said Nursi'nin mezar bilgisinin nerede olduğunu açıklamıştı

Ahmet Er, Said Nursi'nin mezar bilgisinin nerede olduğunu açıklamıştı

Alparslan Türkeş'in arkadaşı, Milli Birlik Komitesi'nin son üyesi Yüzbaşı Ahmet Er vefat etti

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Türkiye'de, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası kurulan Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) son üyesi emekli Yüzbaşı Ahmet Er (90), tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Er, 27 Mayıs 1960'da iktidarı ele geçiren askerlerin kurduğu Milli Birlik Komitesi içerisinde Albay Alparslan Türkeş önderliğindeki 14'ler grubunda yer almıştı.

SAİD NURSİ'NİN MEZARI İLE İLGİLİ TÜRKEŞ'TEN BİR ŞEYLER DUYDUM

Ahmet Er, 2012 yılında Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonuna konuşmuştu. O dönem Manisa'nın Akhisar İlçesi Sünnetçiler köyündeki evinde bilgisine başvurulan Ahmet Er, 1960 darbesini 'Hareket' olarak nitelendirirken, 'Hareket'in darbeyi önlemek için yapıldığını savundu.

Komisyon üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bediüzzaman Said Nursi'nin naaşının bir gece Urfa'dan alınarak bilinmeyen bir yere defnedilmesini de Ahmet Er'e sormuştu. Bu soruya cevap veren Er, olayla doğrudan ilgisinin olmadığını söyleyerek, "Said Nursi'nin mezarı ile ilgili Alparslan Türkeş'ten bir takım şeyler duyduğunu" açıklamıştı.

Ahmet Er, mezar yerinin nerede olduğuna ilişkin bilgilerin İçişleri Bakanlığı arşivlerinde olacağını, İçişleri Bakanlığı arşivlerinde olayla ile ilgili tutanakların bulunduğunu iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.