Ağrı İŞKUR'dan işsizliğe çözüm projesi

Ağrı İŞKUR'dan işsizliğe çözüm projesi

Ağrı İŞKUR, kentin işsizlik yüzünden yaşadığı sıkıntıları gidermek için ilde yürüttüğü çalışmalar ile işsizlik sorununa çözüm bulmayı hedefliyor.

İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, 2019 yılında binlerce insana iş sahaları ve olanakları sağladıklarını, 2020 yılında ise 10 bini aşkın işsize iş olanağı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Güven, işsizlere iş bulurken aynı zamanda işverenin de iş yükünü hafifleterek işçi kapasitelerini geliştirdiklerinin altını çizdi.  

İŞKUR olarak 2019 yılı içerisinde 2 bin 21 kişiye meslek edindirme kursu verdiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Güven, "Ağrı Valimiz Sayın Süleyman Elban'ın özel çabaları sonucu ve özellikle ilimizdeki özel sektörü desteklemek babından yeni faaliyete girmiş tekstil firmalarının meslek edindirme kursları, işbaşı eğitimleri, MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü) kurslarımıza destek oluyoruz. Onların işçilik faaliyetlerini yükleniyoruz. Belirli bir süre eğitim veriyoruz. Firmalar eğitim sürecinden başaralı geçmiş olan elemanları kendi bünyelerine alıyorlar. Ve ilimizdeki işsizliğe bir fayda sağlamış oluyoruz. 2020 yılında ilimizdeki 7 bin civarında işsizi istihdam etmiş olacağız." dedi.

İş arayanlar kadar işverenlere de yardımcı olduklarını belirten Güven, "Biz meslek edindirme kursları ile tekstil firmalarımızın yeterli kalifiye eleman yetiştirmesi noktasında yardımcı oluyoruz. Onların iş gücünü sağlayarak, maliyetlerini düşürmüş oluyoruz. MEGİP kurslarımız var. MEGİP kurslarımızda işbaşı eğitimlerimizde işverenimize diyoruz ki, siz deneme aşamasında çalıştırdığınız, almayı düşündüğünüzü gelin bizim üzerimizden alın. Biz işbaşı eğitim programı ile destekleyelim, net asgari ücret ödeyelim, sigortalarını ödeyelim, beğendiklerinizi işbaşı eğitim programından sonra kendi bünyenize alın. İşbaşı eğitim programı ile işverenimizin mali yükünü almış oluyoruz, işverenin deneme sürecindeki yükümlülüğünü alıyoruz, işsizin işe ihtiyacı olan çalışmasını sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.