AGD'den "Cuma vakti alışveriş haramdır" uyarısı!
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Anadolu Gençlik Derneği tarafından verilen ilanla özel halk otobüsüne 'giydirme' olarak bilinen yöntemle yapıştırılan 'Cuma Namazı vakti alışveriş haramdır' yazısı görenlerin dikkatini çekti.
İnegöl ile Alanyurt Mahallesi arasında sefer yapan özel halk otobüsünde 'Cuma Namazı vakti alışveriş haramdır' yazısı ile altında, Cuma Suresi’nin 9’uncu ayetinin Türkçe meali olan "Cuma günü namaza çağrıldığınız yani ezan okunduğu zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu sizin için daha hayırlıdır" yer alıyor.
Halk otobüsüne ilanı veren Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar, bunun 'Tebliğ' amacıyla pankart, bazen de otobüs reklamlarıyla dini konularda önem arz eden ve Müslümanların hassas olması gereken konularla ilgili yaptıkları bir çalışma olduğunu söyledi. Alemdar, "Dini emirler konusunda hassasiyetleri olan Müslüman kardeşlerimizin bu konudaki eksiklerini, hayalarını gidermek, onlara doğruyu hatırlatmak ve uyarmak maksadıyla yapmış olduğumuz bir uygulamadır" dedi.
Yeni Akit

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.