Afrika'nın enerjisi için 12 milyar dolarlık bütçe

Afrika'nın enerjisi için 12 milyar dolarlık bütçe

Afrika Kalkınma Bankası (AFDB), enerji sektöründeki yatırımlar için bu sene 12 milyar dolarlık bütçe ayrıldığını açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve Mısır'ın iş birliğiyle, Afrika Birliği Komisyonu'nun öncülüğünde düzenlenen “2016 Afrika Forumu” Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde başladı. AFDB Başkanı Akinwumi Adesina, buradaki konuşmasında, Afrika ülkelerinden Avrupa'ya göçü azaltmak amacıyla gelecek on yılda Afrikalı 50 milyon gence iş imkanı verilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Enerji sektöründeki yatırımlar için bu yıl 12 milyar dolar bütçe ayrıldığını dile getiren Adesina, "AFDB, enerji sektörüne ait olan 40 ila 50 milyar dolarlık toplam bütçeden bu yıl, yatırımlar için 12 milyar ayırdı" dedi.

KARA KITAYA YATIRIM 128 MİLYAR DOLAR

COMESA Bölgesel Yatırım Ajansı Başkanı Hiba Selame de Afrika kıtası ülkelerinin ekonomi hacminin 2025'e kadar 4,2 trilyon dolara yükselmesinin tahmin edildiğini söyleyerek, “Kara kıtadaki doğrudan yabancı yatırım hacmi 2014 yılına oranla yüzde 36 artarak 2015'te 128 milyar dolara ulaştı. Kıtadaki yabancı yatırım hacminin yüzde 30'unu Afrikalı yatırımcılar oluşturuyor” diye konuştu. Afrikalı liderlerin katıldığı “2016 Afrika Forumu”nun iki gün sürmesi planlanıyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.