Afganistan'a insani yardım treni yola çıktı

Afganistan'a insani yardım treni yola çıktı

Türkiye, Afganistan’da yaşanan insani trajediye duyarsız kalmıyor. Afganistan'a 750 ton malzeme taşıyan 'İnsani Yardım Treni' Ankara'dan yola çıktı.

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlumların yanında olduğuna dikkati çekti.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), twitter hesabından yola çıkan trene ilişkin, "İyilik Treni Afganistan Yolunda! Afganistan’da 12.9 milyon çocuk insani yardıma, 18.8 milyon kişi ise acil gıdaya ihtiyaç duyuyor. Dünyanın dört bir yanında zor durumdaki insanların yardımına koşan ve insanlığın yanında olmayı seçen ülkemiz Afganistan halkının yanında!" ifadeleri kullanıldı.

Yardım treni

"İyilik Treni", AFAD koordinasyonunda bir araya gelen Türk Kızılay ile Türkiye Diyanet Vakfı, İHH, Deniz Feneri, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Sadakataşı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Yedi Başak Derneği, ANDA Derneği ve Umuda Koşanlar Derneğinin Afganistan halkı için hazırladığı gıda, giyim, battaniye, sağlık ve hijyen malzemesinden oluşan 750 ton yardımı taşıyor. Trenin 46 vagonu bulunuyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.