Adıyaman Said Nursi'yi her zaman anacak

Adıyaman Said Nursi'yi her zaman anacak

Adıyaman'da bir çok vakıf ve derneğin biraraya gelerek Bediüzzaman Said Nursi'yi anması takdirle karşılandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Adıyaman'da bir çok vakıf ve derneğin biraraya gelerek Bediüzzaman Said Nursi'yi anması takdirle karşılandı. Her yıl bir çok yerde görülmeye başlanan faaliyet birlikteliği programların daha verimli geçmesine neden oluyor.

Adıyaman'daki programları organize eden kurul üyesi olan Nurettin Gürsoy, "Bir şefkat abidesi için bir program değil bin proğram yapılsa yine değer" dedi.

Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asrımızın, inkarcılık ve batıl fikirlerini Kur'an'ın elmas kılıcıyla parça parça eden, Üstad Said Nursiy'i anmak, fikirlerini ve eserlerini gündeme taşımak, onu okuyan ve tanıyanlar için bir görevdir. Hem de bir fazilettir. Said Nursi, ''İslam cemiyetinin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü vucudum yanarken günlum gül gülistan olur'' der.

Sahabe ruhu ve davasını taşıyan bir şefkat abidesi için bir program değil bin proğram yapılsa yine değer. Çünkü o bin senedir biriken şüphe ve vesveselere cevap veren kahramandı. Ve bir Kur'an hakikatlerini ders veriyor. Zira o Peygamberimiz'den  (asm) ders almış, kavlıleyin yani herkesin anlayacağı bir üslupla gidiyordu. Çünkü üslubu Kur'an üslubuydu. Bununla, beşeri küfrün çıkmaz karanlıklarından, kurtarmaya ve çıkarmaya gayret ediyordu. Hürriyetin, meşveretin, ümidin sarsılmaz savunucusu ve bekçisiydi. Üstad'ın eserleri okununca insanın imanı artıyor. Şevki sonsuzlaşıyor, hürriyeti ise parıl parıl parlıyordu. Hele ümitsizlik denen afet yanına uğramaz oluyordu. Çünkü o Kur'an ve iman gözlüğüyle hadiselere bakıyordu. Bu millet ve toplum onu andıkça ve eserlerini okudukça payidar olacaktır.

Son olarak rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti gibi şöyle demek istiyorum. ''Said Nur zindanları nur, gönülleri nur eyledi. Nice azılı katiller ve nice ırz ve nizam düşmanları bu iman abidesinin karşısında eridiler sanki yeniden yaratıldılar.''

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri