ADD'nin statüsüne hemen son verin

Haber şöyle... Bir süre önce, 15 AK Partili, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan hakkında 150 bin liralık manevi tazminat davası açmış.
Aralarında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da aralarında bulunduğu AKP'liler, Tansel Çölaşan'ı... 18 ve 20 Eylül 2010'daki konuşmaları nedeniyle dava etmiş.
Ancak mahkeme davayı reddetmiş.
Bence AKP'liler yanlış bir yol izliyor.
Yapmaları gereken, Çölaşan'ı dava etmek değil, ADD'yi "Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsünden çıkarmak...
Bana inanmayanlar, internet sitesine girip, "derneğin tüzüğü" bölümüne bakabilir. Şöyle yazıyor: "Atatürkçü Düşünce Derneği, 16.04.1993 günlü, 21554 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun 28.03.1993 günlü, 93/4239 sayılı kararıyla 'Kamu Yararına Çalışan Dernekler' arasına alınmıştır."
İnanılır gibi değil ama gerçek bu... Yüzde 50 oy alan partiye kara çalarak siyaset yapan ADD, "Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsünde.
Eğer ADD kamu yararına çalışıyorsa, AKP'ye oy vermiş olan milyonlar, yani toplumun yarısı kamu zararına çalışmış oluyor!
***
Aslında ADD kamu yararı için filan değil doğrudan asker merkezli Vesayet Rejiminin sürmesi için uğraşıyor. "Varlık nedeni bu...
Derneğin eski başkanı, emekli Orgeneral Şener Eruygur, 2007'de Cumhuriyet Mitinglerini organize etmiş, Çankaya'nın sabık sakini de bunlara para yardımı yapmıştı.
Tansel Çölaşan ise "İktidarı gerçek sahiplerine geri vermekten" söz ediyor, üniversiteli bazı aymazlara yaptığı konuşmalarda.
AKP'liler konuyu hükümete taşıyıp ADD'nin statüsünü kaldırsınlar.
Gerisini Tansel Hanım düşünsün!

Sabah

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum