Açık lise AÖL sınav yerleri açıklandı mı? (2017)

Açık lise AÖL sınav yerleri açıklandı mı? (2017)

Açık lise sınavlarına her yıl binlerce öğrenci giriyor. AÖL, örgün öğretimde okumaya imkanı olmayan veya örgün öğretimde okumayı tercih etmeyen öğrencilere eğitim alma imkanı sinen bir sistemdir.

Açık lise sınav yerleri açıklandı mı Aöl sınav giriş belgesi alma ekranı haberimiz içerisinde sizlerle. Açık öğretim liseleri 1992 yılında Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesindekurulmuştur. Örgün öğretimi tercih etmeyen veya buna imkanı olmayan öğrencilere uzaktan eğitim hizmeti sunmaktadır.  Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Açık lise sınavı ne zaman? AÖL sınav takvimini her sene MEB resmi sitesi üzerinden açıklıyor. MEB bu seneki en yakın sınav tarihini 1 Temmuz ve 2 Temmuz olarak açıkladı. Binlerce açık lise öğrencisi bu tarihlerde sınava girecekler. Sınava girerken sınav giriş belgesini yanında bulundurmak zorunlu. Haberimiz üzerinden açık lise sınav giriş yerleri açıklanma tarihine ve aöl sınav giriş belgesi alma ekranına ulaşabilirsiniz.

Açık lise bir uzaktan eğitimdir. Uzaktan eğitim en geniş anlamıyla öğretmen ve öğrencinin, fiziksel olarak ayrı bulunduğu sistem olan uzaktan eğitim; "Geleneksel eğitim uygulamalarının öğretim yaşı, zamanı, yeri, yöntemi, amaçları vb. sınırlamalarına bağlı kalmadan; özel olarak hazırlanmış yazılı gereçler, kitle iletişim programları ve kısa süreli yüz yüze öğretimin bir sistem bütünlüğü içinde kullanılması ile yürütülen etkinlikler" olarak tanımlanabilir.

 

AÇIK LİSE SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Açık öğretim liselerinde okuyan öğrenciler heyecanla sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyorlar. 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi 3. dönem sınavları yaklaşıyor. 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3. dönem sınavlarının sınav giriş yerleri 29 Haziran'da açıklanacak.

 

AÇIK LİSE SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA

AÖL öğrenci giriş ekranında öğrenci numarası ve şifre ili giriş yaptıktan sonra ekrana gelen sayfada sol tarafta yer alan “Sınav Giriş Belgesi”‘ne tıklayın. Daha sonra açılan pencerede ‘Yazdır’ kısmına tıklayıp sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

 

AÖL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Sınavlarda;

Her dersten 20 soru sorulmaktadır,

Her soru 4 seçeneklidir,

Her doğru cevabın değeri 5 puandır,

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.