Abdurrahim Karakoç doğum gününde Isparta’da Coşku ile anıldı

Abdurrahim Karakoç doğum gününde Isparta’da Coşku ile anıldı

Türk Halk Şiirinin unutulmaz şairi Abdurrahim Karakoç doğum günü anısına Isparta’da anıldı. ‘Aşk ve İman Şairi Abdurrahim Karakoç’a Vefa’ konulu panel Isparta Kültür sinemasında yoğun katılımla gerçekleşti.

Risale Haber - Haber Merkezi

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan gecede, güftesini Abdulllah Gülcemal’ın yazdığı Abdurrahim Karakoç için bestelenen  ‘Sen Beşinci Mevsimde Dosta Doğru Giderken’ adlı eser; bestekarı  Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrt. Görevlisi Erdoğan Ateş tarafından seslendirildi.

Abdurrahim Karakoç’un hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisi sırasında salonda duygusal anlar yaşandığı görüldü.

Açılış konuşmasını yapan Isparta Alperen Ocakları Başkanı Emre Özden: ‘ İman ve aşk şairi Abdurrahim Karakoç’u burada anmaktan mutluluk duyuyoruz. Abdurrahim Karakoç’un en yakınında bulunan ve onu en iyi şekilde anlatacak yazarlarımıza davetimizi kırmayıp Isparta’ya gelmesinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Özden: Abdurrahim Karakoç 7 Nisan 1932 yılında Kahraman Maraş Elbistan Cela köyünde doğdu ama şiirleriyle bugünden yarına hep var olacaktır. Ölümsüz eserler verdi. Bugüne karar 1 milyonun üzerinde şiir kitapları satılan Üstad Karakoç’un şiirleri dillerde ve gönüllerde yaşamaktadır. Milli bir şairimizdir. Ayrıca Türk halk şiirine 21. yüzyılda güçlü ironisi ile   yeni bir vizyon katarak  yenilikçi ve modern şairdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk halkının gönlünde hep yaşayacaktır’ dedi.

Oturum Başkanlığını Abdurrahim Karakoç’un yakın arkadaşı Abdullah Gülcemal’ın yaptığı panelde Türkiye Yazarlar Birliği Eski Başkanı şair yazar Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu( Şairin haberci portesi) ve kısa adı adı Yazsanbir olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı ve ‘Abdurrahim Karakoç’ kitabı yazarı Hayrullah Eraslan ( Abdurrahim Karakoç şiirlerinin etkisi) Abdullah Gülcemal ( Karakoç’da aşk, isyan, iman, adalet ve ölüm) konulu birer konuşma yaptılar.

 Isparta Alperen Ocakları panele katılımdan dolayı yazarlara Plaket takdim etti.

Program sonrasında Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu, Abdullah Gülcemal ve Hayrullah Eraslan okuyucularına kitapları imzaladılar.