ABD'nin petrol üretimi 570 bin varil düşecek

ABD'nin petrol üretimi 570 bin varil düşecek

ABD'de ham petrol üretiminin gelecek yıl günlük ortalama 570 bin varil azalarak 8,76 milyon varile gerilemesi öngörülüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), "Kısa Dönem Enerji Görünümü" raporunda, ülkenin ham petrol üretim beklentisinin günlük ortalama 570 bin varil aşağı çekilerek, gelecek yıl için 8,76 milyon varil olarak öngörüldüğü belirtildi.

Raporda, ABD'nin ham petrol üretiminin, Kasım'da, bir önceki aya göre, günlük ortalama 60 bin varil azaldığı kaydedilirken, 2015 için de ülkedeki ham petrol üretim seviyesinin günlük ortalama 9,33 milyon varil olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Küresel petrol arz, talep ve stok miktarı beklentilerine de yer verilen raporda, dünya genelindeki petrol stoklarının bu yılın ikinci çeyreğinde günlük ortalama 2 milyon varil iken, üçüncü çeyrekte günlük ortalama 1,8 milyon varile düştüğü kaydedildi. Bu yılın dördüncü çeyreğinde küresel petrol stoklarının günlük ortalama 1,4 milyon varile gerilemesinin beklendiği ifade edilen raporda, gelecek yıl ise bu miktarın günlük ortalama 0,4 milyon varile kadar düşeceğinin öngörüldüğü öne sürüldü.

EIA, küresel petrol talebinin ise 2015 ve 2016'da günlük ortalama 1,4 milyon varil artacağını tahmin ettiğini belirtti.

Petrol fiyatı beklentilerinde revize yapan EIA, Brent türü ham petrolün 2015 ve 2016'da sırasıyla varil başına 53 ve 56 dolar, Batı Teksas türü ham petrolün ise aynı yıllar için sırasıyla varil başına 49 ve 51 dolar olacağını öngördüğünü bildirdi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.