Abdest almak mutlu ediyor!

Abdest almak mutlu ediyor!

Uzmanlar, abdest alırken vücudun mutluluk hormonu salgıladığını belirterek, günde 5 vakit namaz kılan bir kişinin hayata pozitif bakabildiğini ve enfeksiyonlara karşı dirençli olduğunu söylüyor.

Beş vakit alınan abdestin vücuda büyük faydalar sağladığını belirten uzmanlar, bu yolla kişinin günlük stresin uzağında kalabildiğini, hayata pozitif bakabildiğini ve enfeksiyonlara karşı dirençli olduğunu vurguluyor. Abdestin mutluluk hormonu (seronotin) salgıladığına dikkat çeken uzmanlar, abdest almanın, kan dolaşımını sağlayan damarların tabii esnekliğini koruması için de yararlı olduğunu dile getirerek, bunun vücut doku ve hücrelerinin beslenmesi için önemli olduğunu kaydetti. 

MİKROPTAN KORUYOR

Mikropların insanlara el ve yüzlerin teması ile geçtiğini hatırlatan uzmanlar, "Enfeksiyonlardan korunmanın en geçerli yolu, elleri sık sık yıkamaktan geçer. Buna göre günde beş kez abdest alan bir insan enfeksiyondan önemli ölçüde korunabilir" diyerek abdest almanın önemini vurguladı.

ABDESTİN FAYDALARI

Araştırmalara göre abdest almanın bilimsel olarak kanıtlanmış vücuda faydalan şöyle: "Vücutta biriken elektronlar atılır ve bunun verdiği gerginlikler yok edilir. Genel dolaşımdaki aksaklıklar giderilir ve 'ihtiyarlama' hâdisesi yavaşlar. Vücuda alt koruma sisteminin temeli olan lenf dolaşımı, en yüksek seviyede çalışır."

ahaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.