AB'den Filistinli diplomatlara statü vaadi

AB'den Filistinli diplomatlara statü vaadi

Filistin Devleti'nin tanımak için 'uygun zaman'ı beklediğini açıklayan AB, şimdilik diplomatik ilişkileri geliştirmeyi planlıyor

Avrupa bağımsız bir devlet olarak Filistin'i tanıma konusunu bir kez daha halının altına süpürdü, ancak diplomatik kaynaklar aralarında İngiltere'nin de olduğu 10 Avrupa ülkesinin Filistin ile diplomatik ilişkileri canlandırmaya hazırlandığını bildiriyor.

Avrupa'daki İsrail diplomatik temsilcilerinin de doğruladığı haberlere göre, gelecek ay Londra ziyareti sırasında Filistin heyetine  ilk kez  diplomatik statü verilmesi gündemde..

İngiltere Dışişleri Bakanlığı önerisinin bazı Avrupa başkentlerinde olumlu karşılandığını, Filistin "genel heyetlerinin" diplomatik misyon statüsüne terfi ettirileceğini açıkladı.

İsrail hükümetinin öneriye eleştirisi de gecikmedi. Tel Aviv yönetimi, İngiltere ve Avrupalı diğer ülkeleri, yerleşim inşaatları yüzünden zaten durmuş olan, Orta Doğu barış sürecini baltalamak ile suçladı.
Dünya Bülteni