ABD'de Müslümanlar İslam'ı anlatıyor

ABD'de Müslümanlar İslam'ı anlatıyor

ABD’nin en büyük Müslüman sivil toplum örgütlerinden Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) başlattığı billboard kampanyasıyla Amerikalıları İslam’ı ve Hz Muhammed’i tanımaya davet ediyor.

ICNA yetkilileri, Charlie Hebdo’nun Paris ofisine yapılan saldırının ardından kampanya için karar aldıklarını belirterek, provokasyonlar karşısında şiddete başvurmanın Müslümana yakışır bir yol olmadığını göstermek istediklerini ifade etti.

New York merkezli ICNA’nın başkanı Naeem Baig, "Gazetecileri hedef alan Charlie Hebdo’daki terörist saldırı sonrasında Müslümanlar olarak kendimizi din ve ifade özgürlüğü tartışmalarının içinde bulduk. Bu tartışmalar esnasında sesimizin yeterince duyulmadığı ve fikirlerimize yeteri kadar yer verilmediğini fark ettik” dedi.

ICNA Başkan Yardımcısı Vakkas Seyid ise insanlara doğru şekilde yaklaşmaları halinde Hz Muhammed’in örnek kişiliğini daha iyi anlatabileceklerini düşündüklerini ve kampanyayı bu amaçla başlattıklarını kaydetti.

ABD’nin Sacramento, Atlanta, Baltimore, Houston ve Chicago şehirlerinde önemli noktalara yerleştirilen billboardlarda  “Muhammed, sosyal adalete, kadın haklarına ve barışa inandı, Muhammed nefreti değil sevgiyi, şiddeti değil barışı öğretti” şeklinde mesajlar yer alıyor.

Bazı billboardlarda ise “Muhammed kimdir? Tanımak istiyorsanız lütfen bizi arayın” mesajıyla birlikte ücretsiz arama imkanı sunan bir telefon numarasına yer veriliyor. İlgili numarayı arayarak İslam ve son peygamber Muhammed hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenlere ise Kur’an-ı Kerim hediye ediliyor.

ICNA’nın Houston temsilcileri,  billboardlara halkın ilgisiz kalmadığını ve şu ana kadar İslam ve Hz Muhammed’in hayatına ilişkin 50’ye yakın arama aldıklarını söyledi. 

Kampanyanın, ABD’nin diğer büyük şehirlerine de yayılması ve İslami mesaj taşıyan billboard sayısının 100’ü bulması bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum