ABD'de Müslüman öğrenciler yanlış algılarla savaşıyor

ABD'de Müslüman öğrenciler yanlış algılarla savaşıyor

Indiana eyaletinde Müslüman öğrenciler 'Farkındalık Haftası' düzenleyerek İslam ile ilgili yanlış algıları yıkmayı planlıyor

ABD'nin Indiana eyaletinde Müslüman öğrenciler İslam ile ilgili yanlış algıların önüne geçmek için bir bildiri yayınlayarak öğrenci arkadaşlarına dağıttı.

Indiana’daki Ball State Üniversitesi’nde okuyan başörtülü öğrenciler tarafından oluşturulan Müslüman Öğrenciler Birliği (MSA), İslam ve Müslümanlarla ilgili yanlış algılara cevap mahiyetinde geniş bir bildiri hazırladı.

7-4-15_hijab-introduces-islam-to-indiana-students.jpg

MSA ayrıca Farkındalık Haftası adıyla bir etkinlik düzenleyerek bir hafta boyunca başörtüsü ile yaşamak ve İslam’da feminizm ile ilgili çeşitli paneller yapacak. Ayrıca doğu ve batı kültürlerinde kadınların medeni hakları hakkında da çeşitli forumlar düzenlenecek.

MSA üyelerinden Nur Ayşe, yıllardır medyada eğitim kurumlarında İslam hakkında basmakalıp düşünceler olduğunu belirterek bunun önüne geçmek için bildiri hazırladıklarını ifade etti. Nur Ayşe, gayrimüslimlerin kendileri ile iletişim kurmakta sorunlar yaşadıklarını kaydederek “Aslında bunlara gerek yok, Müslümanlar, herkesle arkadaş olabilir” dedi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.