99 el yazması Kur'an Zinciriye Medresesi’nde

99 el yazması Kur'an Zinciriye Medresesi’nde

99 el yazması Kur'an-ı Kerim mushafından oluşan "Mukaddes Miras Sergisi", düzenlenen törenle açıldı

İsmail Avcı'nın haberi:

İslam Kültür ve Sanat Platformu öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde 99 el yazması Kur'an-ı Kerim mushafından oluşan "Mukaddes Miras Sergisi", düzenlenen törenle açıldı. Diyarbakır Zinciriye Medresesi’nde açılan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Serginin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri , Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. İslam Kültür ve Sanat Platformu Hüdayi Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, serginin 18 Kasım’a kadar açık kalacağını söyledi. Programın organizasyonuyla ilginen Vahdettin Bahadır ise Zinciriye Medresesi’nin eksinden olduğu gibi yeniden Kur’an eğitimin merkezi olacağını, burada kimsenin ötekileştirilmeyeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ise sanatın zirvesi olarak bilinen hat sanatının Kur’an’la geliştiğini hatırlattı. Keleş, Kur’an’ın tesis ettiği kardeşliğin en güzel kardeşlik örneği olduğunu vurguladı. Bakan Mehdi Eker ise bu kadar önemli bir serginin Ulu Camii’nin yanı başındaki Zinciriye Medresesi’nde sergileniyor olmasının önemli olduğunu belirtti. Açılış konuşmaların sonra törene katılanlar medrese içinde sergilenen mushafları ziyaret etti.

Cihan