701 sayılı KHK yayınlandı! 8 Temmuz KHK ihraç listesi

701 sayılı KHK yayınlandı! 8 Temmuz KHK ihraç listesi

Milyonlarca insanın gözü kulağı 18 Temmuz'da sona ermesi beklenen OHAL'in son Kanun Hükmünde Kararnamesinde olacak. Son KHK 8 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı. 8 Temmuz itibari ile ihraç listesini içeren KHK yayınlandı

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün verdiği bilgilere göre terörle mücadele OHAL'den sonra da devam etsin diye 6 Temmuz 2018 Cuma günü son kanun hükmünde kararname yayınlanacaktı. Kararname yayınlanması 7 Temmuz'un ilk saatlerini buldu ve önce 699 sayılı KHK yayınlandı. Bu KHK Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş üzerineydi.

7 Temmuz'un ilerleyen saatlerinde 700 sayılı KHK çıktı. Fakat bu da anayasada yapılan değişikliklere uyum amaçlı oldu. 8 Temmuz itibari ile İhraç KHK'sı bekleniyor.

699 Sayılı KHK için TIKLAYINIZ
700 Sayılı KHK için TIKLAYINIZ

Bu iki kanun hükmünde kararnamenin ardından vatandaşlar heyecanla ihraç KHK'sı beklemeye başladı. 701 numaralı KHK'nın ihraç listesi içermesi bekleniyor.

OHAL 18 Temmuz'da kalkabilir. Yaklaşık 2 yıldır devam eden OHAL içerisinde pek çok farklı KHK yayınladı. Bu KHK'larda devlet içindeki pek çok kurumda FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile alakası olduğu tespit edilen binlerce kişinin memuriyet ile ilişkisi kesildi.

2 yıldır devam eden Olağanüstü Hal kapsamında çıkan 31 KHK içinde pek çok önemli karara da imza atıldı. Devletin FETÖ ve diğer terör örgütleri ile etkin mücadelesi için çıkan OHAL, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı hainlerin darbe girişimi yapması üzerine ilan edilmişti.

8 Temmuz KHK ihraç listesi

Son KHK ihraç listesi bugün yayınlanabilir. Açıklama dün Binali Yıldırım'dan geldi. Son KHK'da terörle mücadele için etkin kararlar alınacağı gibi, başta TSK ve Emniyet olmak üzere devletin pek çok kurumunda terör örgütleri ile ilişkisi olduğu tespit edilenler de ihraç edilecek.

İlk alınan bilgilere göre ihraç sayısının 18 binin üzerinde olduğu söyleniyor.

8 Temmuz KHK İhraç Listesi için TIKLAYINIZ (KHK çıktığında link aktif olacaktır)

OHAL 20 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi ve 2 yıl içinde 7 kez uzatıldı. 18 Temmuz 2018'de sona erecek OHAL, olağanüstü bir durum olmadıkça yeniden uzatılmayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.