7 bin bekçi alımı ne zaman? 2017 bekçi alımları

7 bin bekçi alımı ne zaman? 2017 bekçi alımları

Geçtiğimiz gün yayınlanan 690 sayılı KHK ile devlet bünyesine 7 bin bekçi alımı yapılacak. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar 2017 bekçi alımları ne zaman? sorusunu soruyor.

7 bin bekçi alımı ne zaman? sorusu binlerce vatandaşın merak konusu olmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan OHAL kapsamındaki 690 sayılı kanun hükmünde kararname ile devlet bünyesine bekçi alımları yapılacağı kesinleşti. KHK'da açıklanan miktar ise 7 bin olarak belirlendi. Peki 2017 bekçi alımı ne zaman yapılacak?

OHAL kapsamında yayınlanan son KHK'ye göre devlet bünyesine çarşı ve mahalle bekçisi ünvanı ile 7 bin bekçi personel alınacağı kesinleşti. Bu pek çok kişi için son derece müjdeli bir haber. 7 bin bekçi alımı için kadro ihdas edilmesi ile birlikte artık bekçi alım başvurularının başlangıç tarihi merak ediliyor.

7 Bin Bekçi Alım başvuruları ne zaman?

2017 Bekçi Alım tarihi henüz yayınlanmış durumda değil. KHK'da yazan sadece bekçi alım şartları olmuş durumda. Fakat bekçi alımlarının tüm detaylarının önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

Kararnamede yazana göre 7 bin bekçi alım şartları şu şekilde belirlendi;

* İlanın yayımlandığı ilde en az bir senedir ikamet ediyor olmak
* Boy - kilo belirlenmiş oranlarda olmak
* Sağlık sorunu olmamak
* Fiziğinde kusur olmamak
* Lise mezunu olmak

Başvuruların il valiliklerinin sitelerinde açılması bekleniyor. Bu da bekçi alım tarihinin bir seferde değil, illerin belirlediği tarihte olması bekleniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.