652 bin hastaya evinde bakıldı

652 bin hastaya evinde bakıldı

Sağlık Bakanlığı, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde hayata geçirdiği evde bakım hizmeti ile geçtiğimiz yıl 652 bin hastanın ayağına gitti. Bakım ve tedavileri ev ortamında gerçekleştirilen 272 bin 934 hasta ise evde sağlık hizmeti almaya devam ediyor

“Evde Bakım Hizmeti” uygulamasını hayata geçiren Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulaması her geçen gün yaygınlaştırılmaya devam ediyor. Başlangıçta çok sınırlı bir kesime bu hizmeti verebilen bakanlık, bugün birçok ilin merkezinin nüfusu kadar kişiye hizmet vermeye başladı. Yatağa bağımlı hastaların evde yapılabilecek tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını ev ortamında gerçekleştiren bakanlık, 947 birim ve 5 bin personeli ile 272 bin 934 hastaya evde baktı.Bu hastalardan 32 bin 785'ine ağız ve diş sağlığı hizmeti sundu.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR

Hizmet solunum sistemi hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, palyatif bakım ve tedavi gereksinimi olan terminal dönem kanser hastalarına veriliyor. Tetkik, tedavi, pansuman, yara bakımı, sonda uygulamaları, fizik tedavi, rehabilitasyon, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra, yenidoğan sarılığı olan bebeklere fototerapi tedavisi de yapılıyor. Hasta ve yakınlarına psikoloji ve sosyal destek hizmetleri ile birlikte eğitim hizmetleri de veriliyor.

TIBBİ CİHAZLAR VERİLİYOR

Hastaların sağlık raporları ve ilaç reçeteleri sağlık ekipleri tarafından evde düzenleniyor. Hastaların ihtiyaç duyduğu, tedaviye yardımcı olabilecek ve demirbaş niteliğindeki tıbbi cihazlar hizmet süresince zimmet karşılığı hastanın kullanımına tahsis ediliyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.