64 okula 320 bin lira destek

64 okula 320 bin lira destek

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 64 okul, 2015-16 eğitim-öğretim yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yaptıkları proje başvurularıyla 320 bin lira mali destek almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasındaki 'TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarlarına dair işbirliği' protokolü kapsamında 'Bilim Fuarları' düzenleniyor. Nevşehir'den bu kapsamda 64 okul, TÜBİTAK'a sundukları projelerin kabul edilmesi sayesinde 5'er bin TL'lik destekten faydalanacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları ile 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanıyor. Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde Nevşehir'den toplam 64 okul desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu kapsamda okullara, düzenleyecekleri bilim fuarları kapsamında TÜBİTAK tarafından toplam 320 bin TL destek sağlanacak."

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.