61 bin memur alımı ne zaman yapılacak? Kamu personel alım şartları

61 bin memur alımı ne zaman yapılacak? Kamu personel alım şartları

Geçtiğimiz günlerde açıklanarak, kamuda personel olmak isteyen pek çok vatandaşı sevindiren 61 bin 500 kamu personeli alımı için merak da giderek artıyor. Kamu personel alım tarihleri açıklandı mı? 61 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde açıklanarak, vatandaşları sevindiren Kamuya 61 bin 500 personel alımı için bekleyiş sürüyor. Kamuya 20 bin öğretmen, 24 bin askeri personel, 15 bin kamu personeli, 2 bin 500 polis memuru olmak üzere 61 bin 500 personel alınacak olması haberi gündeme bomba gibi düştü. Peki 61 bin memur alımı ne zaman yapılacak? Kamuya 61 bin personel alım şartları neler?

Kamuya personel alımları için belirlenen her bölüm kendi içinde alım tarihleri ve şartları oluşturacak. Bunlardan 24 bin askeri personel alımı 3 mart 2017'den beri devam ediyor. 1 Aralık 2017'ye kadar devam edecek başvurular'da 11 bin uzman erbaş, 13 bin sözleşmeli erbaş alımları sürüyor.

Keza kamuya alınacak 20 bin öğretmen için mülakatlar devam ediyor. Ağustosta 10 bin ek öğretmen alımı yapılacağı da açıklanmış durumda.

2 bin 500 polis memur alımı için başvurular henüz başlamadı. Alım şartları ve tarihlerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Kamu personeli alanında ilk etapta İçişleri Bakanlığı'nın 1.500 büro personeli alımı devam ediyor. Başvuru şartı olarak öncelikle lisans veya önlisans bölümü mezunları aranıyor. Başvurular 22 mayıs'a kadar devam edecek.

Yeni başvuru tarihleri ve başvuru şartları açıklandıkça sizleri bilgilendireceğiz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.