60 bin TL ödüllü Türk dünyası bilgi yarışması

60 bin TL ödüllü Türk dünyası bilgi yarışması

Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda yapılacak. Programa katılan tüm ülkelere ve dereceye giren gruplara, toplam 60 bin TL ödül dağıtılacak.

Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda, Başbakanlığın himayelerinde 13-14 Haziran 2015 günü yapılacak. Bu seneki etkinlik Balkanlar, Afrika ve Latin Amerika ülkelerini de kapsayacak şekilde büyük bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. Programa katılan tüm ülkelere ve dereceye giren gruplara, toplam 60 bin TL ödül dağıtılacak. 

TÜRK DÜNYASININ BULUŞMASI
Programın resmi açılışı, 13 Haziran Cumartesi günü saat 13:30'da katılımcı ülke bayraklarıyla yerel kıyafetlerini giyinmiş öğrenciler ve protokolün, Mehter eşliğinde, Topkapı Sarayı'nın ve Ayasofya'nın önünden, gösterinin yapılacağı alana kadar yaptıkları yürüyüşüyle başlayacak. 
Programa Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç.Dr. Kudret Bülbül, Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar ve Türk Ocakları İstanbul Başkanı Cezmi Bayram ve Endonezya, Kırgızistan ve Kosova'nın İstanbul konsoloslarının katılımı bekleniyor.

YEREL KÜLTÜR GÖSTERİSİ
30'a yakın ülkeden yaklaşık 300 öğrencinin katılacağı proğramda, yerel müzik ve folklor gösterileri yapılacak. Önümüzdeki Cumartesi-Pazar günü, tam gün sürecek etkinliklerde, öğrenciler, ülkelerini tanıtacak standlar kuracak, ziyaretçilere yerel yemekler ikram edecekler. Dünyaca ünlü folklor gösteri grubu Kafkas Yıldızları, protokole bir gösteri sunacak.

Programın düzenleyicilerinden Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar açılışta yaptığı konuşmada, "Yabancı memleketlerden ülkemize gelen bu talebeler, mensup oldukları milletlerin gelecekte önderleri olacaklarından dolayı bizim için kıymetlidirler" dedi.

Programa katılacak ülkeler şunlar: "Ahıska, Kazakistan, Filistin, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Makedonya, Ruanda, Burundi, Pakistan, Sırbistan, Suriye, Arnavutluk, Endonezya, Kırım, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bolivya, Kolombiya, Arjantin, Afganistan, Bangladeş, Nijer, Irak, Kenya, Papua Yeni Gine, Liberya, Etiyopya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Sierra Leone, Cibuti, Demokratik Kongo, Tataristan, Romanya, Gagauzya, Bangladeş"

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.