449'uncu gününde evlat nöbetine katılımlar devam ediyor

449'uncu gününde evlat nöbetine katılımlar devam ediyor

​PKK/HDP tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki ailelerin bekleyişi sürüyor.

Çocukları HDP tarafından kandırılıp dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı artıyor.  

Hakkâri'den gelip evlat nöbetine katılan Necmiye Aybar ve Rukeyta Adıyaman, kaçırılan çocuklarının kendilerine verilmesini istediler. Acılı anneler, çocuklarını almadan HDP İl Binası'nın önünden ayrılmayacaklarını söylediler.

PKK'nin 13 yaşındaki kızını kaçırdığını söyleyen anne Aybar, "Ben hastanedeyken HDP, kızımı kaçırdı. Kızım Zilan'ı her tarafta aradım ama bulamadım. Bütün komşulara sordum bakmadığım yer kalmadı. Fakat kızımdan haber alamadım. PKK kızım Zilan'ı 13 yaşında kaçırdı. Ben televizyondan evlat nöbetindeki annelerin çocukları için gösterdiği çabayı gürdüm ve kızımı bulmak için evlat nöbetine katıldım." dedi.

Kızına gelmesi için çağrıda bulunan Aybar, "Kızım gel ne olur, sen benim tek gülümsün, elini bir daha bırakmayacağım evine dön kızım. Annene telefon aç 'ben buradaydım de' gelip alayım seni. Ben sana kurban olurum kızım. Sen gelmeden ben buradan ayrılmayacağım." şeklinde konuştu.

5 yıl önce 9 yaşındaki oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını belirten bir diğer acılı anne Rukeyta Adıyaman ise şöyle konuştu: "PKK 9 yaşındaki oğlumu 5 yıl önce okuldan kaçırdı. Ben buraya oğlum Hamza için geldim. Oğlumu almadan HDP binasından ayrılmayacağım. Beni öldürseler de buradan gitmeyeceğim. Oğlum bu yaşta dağa kaçırılacak bir çocuk mudur? 9 yaşında bir çocuğa silah mı verilir?"

PKK'lilerin 9 yaşındaki Hamza'yı kaçırdıklarını mektup ile kendilerine bildirdiklerini söyleyen Rukeyta, "Babamla beraber oğlumu aradık ama bulamadık. Daha sonra PKK'lilerce mektup yazılıp balkonumuza atıldıktan sonra oğlumuzun kaçırıldığını öğrendik." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.