3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

24 Haziran seçimleri öncesi sözü verilen 3600 ek gösterge sözü 31 Mart yerel seçimleri öncesi bekleniyor. Başta öğretmenler olmak üzere pek çok memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

İlk etapta öğretmenler, hemşireler,din personelleri ve polislere gelmesi beklenen 3600 ek gösterge konusu yeniden gündemde. 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme gelen konu son aylarda yeniden sıkça konuşuluyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'deki mitingi sırasında gündeme gelen 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte 3600 ek gösterge son dakika haberleri...

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

24 Haziran seçimleri öncesi sözü verilen memurlara 3600 ek gösterge müjdesi, geçtiğimiz aylarda da Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı içinde yer almıştı. Ardından hükümetten gelen açıklamalar memurları umutlandırmıştı.

Ek gösterge ilk etapta sadece öğretmenler, hemşireler,din görevlileri ve polisler için çıkacak. Henüz net bir tarih olmasa da 31 Mart seçimleri öncesi göstergenin çıkması kesin gibi.

Gösterge ile birlikte göstergenin geldiği memurlar 800 lira ile 1000 lira arasında bir zam da alacaklar. 

Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konu ile ilgili çalışmaları Devlet Personel Başkanlığı ve bazı bakanlıklar ile birlikte sürdüğünü söylemişti. Seçim öncesi konu bir torba yasa ile karara bağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.