31 Aralık 2018 tatil olacak mı? 1 Ocak tatili 4 gün mü oldu?

31 Aralık 2018 tatil olacak mı? 1 Ocak tatili 4 gün mü oldu?

Yılbaşı tatili kaç gün olacak? 3 hafta kalan 1 Ocak resmi tatili öncesi sıkça soruluyor. 31 Aralık tatil olursa vatandaşlar 4 gün dinlenme imkanı bulacaklar.

Kullandığımız Miladi Takvim'de bir yılın bitip yeni bir yılın başlaması 'Yılbaşı' olarak biliniyor. Ülkemizde 1 Ocak tarihleri resmi tatil olarak kutlanıyor. Aralık ayının ilk günlerini yaşadığımız şu dönemde gözler yeni yıl ile birlikte gelecek tatil fırsatında. 1 Ocak Yılbaşı tatili 4 gün olacak mı? sorusu yılbaşı tatilinin denk geldiği gün nedeniyle son derece revaçta.

1 OCAK 2019 HANGİ TARİHE DENK GELİYOR?

3 Hafta sonra karşılayacağımız yeni yıl tatil ile başlayacak. Kamu çalışanları, özel sektör çalışanları ve okul ahalisi 1 Ocak'ta tatil yapacaklar. Bu nedenle 1 Ocak'ın denk geleceği gün de son derece kritik öneme sahip. 

1 Ocak 2019 Salı gününe denk gelecek. 31 Aralık 2018, yani yılın son günü de Pazartesi günü olacak.

YILBAŞI TATİLİ 4 GÜN OLACAK MI?

Normal şartlarda resmi tatillerden önceki günler yarım gün mesai yapılıyor. Bu nedenle şimdilik 31 Aralık 2018 Pazartesi günü öğleden sonra tatil olacak. Fakat eğer resmi bir açıklama yapılırsa ve 31 Aralık Pazartesi de tatil edilirse Türkiye'de yeni yıl tam 4 gün tatil ile başlayacak.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de pek çok kişi 31 Aralık'ın da tatil ilan edilmesini öngörüyor. Konu ile ilgili resmi bir açıklama geldiği an sizleri bilgilendireceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.