300 Yıllık Ahşap Cami Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

300 Yıllık Ahşap Cami Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Kavak ilçesi Tatarmuslu Mahallesi'ndeki 300 yıllık olduğu tahmin edilen Cuma Camisi, ahşap kolonlarının zamanla aşınması sonucu yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Mahalle muhtarı Hayati Atıcı (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin 1960'lı yıllarda çevredeki üç köyün ortak camisi olarak kullanıldığını söyledi.
 
"Cuma Camisi" olarak anılan tarihi ahşap caminin son yıllarda kendi kaderine terk edildiğini anlatan Atıcı, "2011 yılında buranın temizliği için Kültür ve Vakıflar Müdürlüklerine başvurduk. Cami, 2012 yılında kültür varlığı olarak tescil edildi. Buranın yapılması için müracaatımızı yaptık. Yetkililer gelerek buranın harabe olduğunu gördü" dedi.
 
"İçinde yaban hayvanları yaşıyor"
Yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen caminin mahalle mezarlığının ortasında bulunduğunu anlatan Atıcı, caminin bulunduğu yerden sökülerek 150 metre ilerideki başka bir alana alınmasını talep ettiklerini belirtti.
 
Koruma altına alınmasına rağmen hiçbir bakımı yapılmayan caminin bu yıl kış mevsimine dayanamayacak derecede harabeye dönüştüğünü dile getiren Atıcı, şunları kaydetti:
 
"İçinde yaban hayvanları yaşıyor. İçine girmek tehlikeli. Kolonlar çürümeye başlamış. Çatıda da aynı şekilde bozulmalar var. Tamamen çürümüş. Bu kışa dayanmayabilir. Normalde buranın korunması lazım. İnsanlar buraya mezarlığa geliyor, merak ettiği ve tarihi bir cami olduğu için gezmek istiyor. Birinin üstüne de yıkılabilir. Kapısını kilitlediğimiz halde girenler oluyor. Önlem alınmasını istiyoruz."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.