3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava' sloganlarına kanmayın

3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava' sloganlarına kanmayın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni bir yıla girerken özellikle AVM'lerde müşteri çekmek ve daha çok alışveriş yapılmasını sağlamak için çılgın ve inandırıcı olmayan kampanyalar yapıldığına dikkat çek

Palandöken, “İnandırıcı olmayan indirim kampanyalarına şüpheyle bakın ve alışveriş çılgınlığından uzak durun, kredi kartlarınızı yeni yıla girerken şişirmeyin. Tüketiciler, 3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava sloganlarına kanmasın.” dedi. 

Palandöken, yaptığı açıklamada hızlı bir yaşam ve alışveriş tarzını benimseyen vatandaşların promosyonlardan faydalanma, indirimli alışveriş reklamlarının büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacı olmadan aldığını belirtti. Palandöken, şunları kaydetti: 

“Tüketiciler 3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava sloganlarına kanmasın, ihtiyacın kadarını almalı. Eğer indirim yapılacaksa 1 tanesini 3’te 1’i fiyata satsınlar ki israf olmasın. Bu tür aldatıcı satış stratejileri tüketicinin güvenini azaltıyor. Yılbaşı öncesi alışverişlerde tüketim çılgınlığına kapılan vatandaş kredi kartına yükleniyor. Ocak-Ekim 2015 döneminde 862 bin vatandaşımız kredi kartını ödeyemediği için takibe alınmış. Ekim 2015 verilerine göre bireysel kredi kartlarından kullanılan kredi miktarı, 77,5 milyar liranın üzerine çıktı. Geçtiğimiz yılın ekim ayı itibarıyla 5,6 milyar lira seviyelerinde olan ödenemeyen bireysel kredi kartı borç tutarı ise bu yılın aynı ayına gelene dek yüzde 19,4 yükseldi ve 6,7 milyar liranın üzerine çıktı. Eğer indirimli alışveriş reklamlarının büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacın olmadan fazla fazla alırsan kredi kartını şişirirsin. Aldığın ayakkabıyı, gömleği, pantolonu giyemezsen, ucuz diye aldığın pahalıya gelir.”

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.