29 Ekim resmi tatil mi? 29 Ekim'de 3 gün tatil olacak mı?

29 Ekim resmi tatil mi? 29 Ekim'de 3 gün tatil olacak mı?

Türkiye'de dini ve milli bayramlar resmi tatil olarak kutlanıyor. Resmi tatil boyunca çalışanlar ve okullar tatil yapıyor. Yaklaşan 29 Ekim öncesi milyonlarca kişi 29 Ekim kaç gün tatil olacak? sorusuna yanıt arıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle tüm yurtta kutlanıyor. Resmi ve dini bayramlar ayrıca çalışanlar ve okullar için tatil fırsatı anlamına geliyor. Resmi Tatiller yasada belirtildiği üzere idari izin kapsamında sayılıyor. Peki 29 Ekim 2018 resmi tatil mi? 29 Ekim'de 3 gün tatil olacak mı?

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da ülkedeki ulusal bayramların resmi tatil olarak kutlanması kararı verilmiş durumda. Bu nedenle 29 Ekim 2018 tarihi de kamu daireleri ile okullar kapalı olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında kutlanmaktadır. İlk kez 1924 yılında kutlanan bu tarih, 1925'te alınan bir karar sayesinde her yıl düzenli olarak kutlanmaktadır. 

29 Ekim 2018 kaç gün tatil olacak?

2018 yılında Cumhuriyet Bayramı olan 29 Ekim, pazartesi gününe denk gelmektedir. Bu da hafta içine denk gelmesinde ötürü 29 Ekim'in resmi tatil olarak kutlanacağı anlamına geliyor. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günlerinin de bu tarihle birleşmesi ile çalışanlar ve okullar 3 gün tatil yapacaklar.

29 Ekim'de PTT, Noter ve bankalar açık mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kanun ile resmi tatil olarak kutlanan bir ulusal bayramdır. Bu nedenle bu tarihte tüm kamu kurumları kapalıdır. Buna PTT, noterler ve bankalar da dahildir. 29 Ekim Pazartesi günü bu kurumlarda işleri olanlar 30 Ekim Salı gününü beklemek zorundadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum