28 gün askerlik kalkacak mı? Bedelli Askerlik için kritik günler başlıyor

28 gün askerlik kalkacak mı? Bedelli Askerlik için kritik günler başlıyor

5 milyondan fazla gencin heyecanla beklediği Bedelli Askerlik için kritik günler başlıyor. Bedelli tasarısı meclise gelirken, milyonlarca genç 'Bedelli'de 28 gün askerlik kalkacak mı?' sorusuna yanıt arıyor.

Bedelli Askerlik için artık son aşamaya gelindi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz haftalarda canlı yayında bedelli askerlik için meclise sunulacak olan şartları açıklamıştı. Turan'ın açıklamalarına göre meclis komisyonunda bedelli için görüşülecek olan teklif; " 25 yaş sınırı, 15 bin Türk Lirası ücret, 28 gün temel askerlik eğitimi"

Teklifin açıklanmasının ardından gündem aniden karıştı. Yaşı ve rakamı olumlu bulan kamuoyu, 28 gün askerlik konusundan memnun olmadı. Ardından başlayan tartışmalar ve endişelere pek çok siyasi isim de dahil oldu. Mecliste de bazı Ak Parti vekilleri, CHP grubu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 gün askerliğin gereksiz olduğu yönünde görüş bildirdi. 

28 gün askerlik kalkacak mı?

23 Temmuz 2018 Pazartesi sabahı itibari ile en çok merak edilenler arasında yine bedelli askerlik bulunuyor. Çünkü bu öğlen saatlerinde bedelli askerlik konusu meclis komisyonunda tartışılmaya başlanacak. 28 gün askerlik kalkacak mı? sorusu bugün yanıt bulacak.

Tartışmaların ve kanunun yasalaşma sürecinin bir haftayı bulması bekleniyor. Bir aksilik olmazsa bedelli askerlik teklifi Ağustos başı itibari ile yasalaşabilir.

28 gün askerlik konusunda ise muhalefet sürüyor. Özellikle Devlet Bahçeli'nin açıklamaları gençleri bir hayli umutlandırdı. Ayrıca TSK'da yapılan hesaplamalar bedelli yapacak gençlerin maliyetleri de bir hayli yüksek çıkıyor. Bu nedenle 28 gün askerlik şartı yeniden gözden geçirilebilir. Gelişmeler için bizi takipte kalın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.