255 taşeron işçiye kadro

255 taşeron işçiye kadro

696 sayılı KHK kapsamında alınan taşeron işçi başvuruları ile ilgili incelemeleri tamamlayan kurumlar, onaylanan isimleri kamuoyuna açıklamayı sürdürüyor. Bu kurumlara üniversiteler de eklendi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 127. Maddesini kapsamında taşeron işçilerin başvurularının değerlendirilmesi devam ediyor. Buna göre, başvurularla ilgili çalışmalarını tamalayan kurumlar ise kadroya geçişinde bir sakınca bulunmayan adayların isimlerini kendi resmi internet sitelerinde ilan ediyor. Son dönemde taşeron işçilerin kadro başvurularını ilan eden kurumlara üniversitelerde eklendi. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, 255 kişinin başvurusunun onaylandığını duyurdu.Başvuruda bulunan ve onaylanan taşeron işçiler arasında, 94 güvenlik görevlisininyer alması dikkat çekti. Yine taşeron işçiler arasında, temizlik elamanı, garson, pideci ve büro elamanları da bulunuyor.

İŞTE TAŞERON KADRO AÇIKLAMASI

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan duyuru ve listeler şöyle:

"24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Kamu kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. ve 24. maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasları belirlendiği tebliğde belirtilen kriterler dâhilinde yapılan ön inceleme sonucunda başvuruları kabul edilen ve edilmeyen kişi listeleri aşağıda gösterilmiştir.

TIKLAYINIZ

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.