24 saat boyunca ayrılmıyorlar

24 saat boyunca ayrılmıyorlar

Mekke’deki hacı adaylarının bir bölümü günlerinin 24 saatini Kâbe ve çevresindeki alanlarda geçiriyor.

Namaz kılıyor, tavaf yapıyor, Kur’an okuyor, dua ediyor.

Hac günlerine sayılı günler kala hacı adayı sayısı hızla artarken yoğunluk özellikle Mescid-i Haram ve çevresinde oluşuyor.

Namaz saatlerinde adım atmanın bile güçleştiği Mescid-i Haram ve çevresinde kendilerine hayat alanı oluşturan on binlerce kişi, gece mermer ve taş zemin üzerine serdikleri örtülerde uyuyorlar. Kâbe ve çevresinden ayrılanlar daha sonra buralarda yer bulmakta güçlük çekiyorlar.

Bu arada; Kâbe’nin çevresinde aileleriyle tavaf eden çocuklar da dikkati çekiyor.

KÂBE’DE SAĞLIK EKİBİ

Öte yandan; kutsal topraklara gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mescid-i Haram’da yaşanan vinç kazasına dikkati çekerek, ‘’Bu kazalar, biz Müslümanların, kendi işlerimizi çok daha güzel ve sağlam yapmamız gerektiğini ortaya koyuyor’’ dedi. Vinç kazasında yaralanan ve tedavileri süren İrfan Okul, Ziya Arıöz ve Ahmet Sarıgöl’ü de ziyaret eden Görmez, kazada yaralananlara acil şifa diledi. Görmez ‘’Biz önümüzdeki yıl yapacağımız hac görüşmelerinde bilhassa Kâbe’nin her köşesinde ani sağlık müdahaleleri yapabilecek sağlık ekiplerinin oluşturulmasını gündeme getireceğiz. Hac ibadetinden hemen sonra Türkiye’ye intikal edecek hastalarımız hava ambulanslarıyla memleketlerine gönderilecek’’ dedi.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.