2020 Berat Kandili ibadetleri | Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

2020 Berat Kandili ibadetleri | Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

İslam Alemi'nin heyecanla beklediği ve dünya çapındaki Müslümanların önemli gecelerinden biri olan 2020 Berat Kandili bu akşam itibari ile idrak edilecek. Peki Berat Kandili'nde nasıl ibadet edilir? 2020 Berat Kandili ibadetleri...

2020 Berat Kandili ibadetleri an itibari ile çok önem arz ediyor. Dünyadaki milyarlarca Müslüman bu akşam affedilme be bağışlanma kapısına sığınmak için ibadet ve dua dolu bir gece geçirecek. 2020 Berat Kandili bugün, beklenen gün geldi.

Ramazan ayı öncesi son kandil olan Berat Kandili aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olarak bilinir. Berat Kandili ayrıca Kur'an-ı Kerim'in 7 semadan dünyaya indirildiği gündür.

Berat kelime anlamı olarak bağışlanmak, affedilmek, temize çıkmak ve bir sıkıntıdan kurtulmak anlamına gelmektedir. Berat Kandili affedilme ve tövbe kapısı açıktır. Ayrıca amel defterlerinin yazılacağı gece olması hasebiyle Berat Gecesi ibadetleri çok önemlidir.

2020 Berat Kandili yapılacak ibadetler

Hicri Takvimde Şaban Ayı'nın 15. Gecesi olarak bilinen Berat Kandili, kullandığımız Miladi Takvimde bu sene 7 Nisan Salı gününe denk geliyor.

Berat Kandili ibadetleri bu gece tövbe kapısına koşmak, Allah'ın rızasını kazanmak ve amel defterine sevaplar ve ibadetler yazdırmak isteyen tüm Müslümanlar için önemlidir. İşte Berat Kandilinin ibadetleri;

- Namaz kılmak: Bu gecenin günü boyunca vakit namazları kılmak her zaman alınan sevabı da katlayacaktır.

- Nafile namazlar kılmak: Bu gece için kılınacak iki nafile namaz bulunmaktadır;

-Oruç tutmak: Berat Gecesi için sabahtan sahura kalkıp, akşam iftar vaktine kadar oruçlu olmak bu geceden alınan fazileti katlayacaktır.

-Dua etmek: Bu gece edilecek dualar Cenab-ı Hak katında daha çok kabul buyurulur. Ayrıca bu gece tövbeler de Allah katında kabul buyurulur. 

- Kur'an-ı Kerim okumak: Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i Berat Kandili'nde okumak veya okunan yerlere katılmak, Kur'an-ın dünyaya indiği bu gecede son derece önem arz eder.

-Dini sohbetlere katılmak: Müslüman kardeşleri ile birlikte bir arada dini sohbet yapmak, Berat Kandili'nin önemine vurgu yapmak ve Allah ile Peygamberimiz'i anmak bu geceden alınan faziletleri katlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.