2020 Asgari ücret belli oldu mu?

2020 Asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2020 yılı asgari ücret zammı için bekleyiş sürüyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için üç toplantı yapıldı. Peki, asgari ücret 4. toplantı ne zaman yapılacak? Asgari ücret için beklenen zam oranı ne kada

2020 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların gözü son toplantıda. Yeni yılda asgari ücrete gelecek zam oranı merakla bekleniyor. Geçen sene yüzde 20 oranında yapılan zammın ardından bu yıl asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı ne zaman yapılacak? Son toplantı öncesi Türk-İş, Hak-İş ve DİSK bir araya gelerek asgari ücret zammı ile ilgili beklentilerini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’da gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Erdoğan 'Jestimizi yaparız. Tarafları memnun edecek bir adım atarız.' dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN BEKLENEN ZAM ORANI

TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira olarak açıkladı.Türk-İş ise yaşam maliyeti olan 2 bin 578 liranın altında bir rakama imza atmayacaklarını söyledi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaşam maliyetinin üzerine yüzde 10 refah payı talep ediyor.

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI NE ZAMAN?

2020 yılı asgari ücret zammının belirlenmesi için 3 toplantı gerçekleşti. Son toplantıda asgari ücret tutarı ve zam oranı belli olacak. Asgari ücret 4. toplantı merakla beklenirken henüz toplantının tarihi netleşmedi.

ASGARİ ÜCRET ŞU ANDA NE KADAR?

Bekar bir işçi için aylık brüt 2.558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2020 lira 90 kuruş.Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3006 lira 12 kuruş.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.