2019'da Asgari Ücret kaç TL olacak? Ocak ayı Asgari Ücret zam oranı

2019'da Asgari Ücret kaç TL olacak? Ocak ayı Asgari Ücret zam oranı

Türkiye'de sayıları milyonlarca olan asgari ücretlilerin gözü ocak ayı asgari ücret zammı için yetkililere çevrildi. Önümüzdeki haftalarda asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Peki 2019 Asgari Ücret kaç lira olacak?

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü ocak ayı asgari ücret zammı için yetkililerde. Artan enflasyon ve döviz kuru ile zorlaşan yaşam şartları maaşlara yüksek zam beklentisini de arttırıyor. Asgari ücret zammı önümüzdeki haftaların en kritik konusu olacak. 2019'da asgari ücret kaç tl olacak? sorusu milyonlarca kişi tarafından sorulurken sendikalardan ilk teklifler gelmeye başladı.

İşçi ve işveren sendikaları ile devlet arasında masaya önümüzdeki haftalarda oturulacak. Aralık ayı ortasında 2019 asgari ücret zammı da belirlenmiş olacak.

Asgari ücret pazarlıkları henüz başlamamış olsa da, yaşam koşullarını göz önüne alan sendikalar ilk tekliflerini söylemeye başladılar. İşte sendikaları 2019 asgari ücret miktarı teklifleri;

DİSK 2 bin 600 TL
Türk-iş 2 bin TL

Diğer sendikalar henüz bu konuda görüş belirtmedi. Görüş bildiren iki sendika da zamlara ek olarak 100 TL asgari ücret desteğinin sürdürülmesini talep ediyor.

2018 yılında asgari ücrete yüzde 14.2 oranında zam yapılmıştı. Bu şekilde 2018 brüt asgari ücret 2.029,50 TL olurken net asgari ücret ise 1.603,12 TL olarak hesaplara yatar olmuştu.

Bu yılki enflasyon rakamları ve döviz kuru nedeniyle artışın çok daha fazla olması isteniyor. Sendikalar ortalama yüzde 25 bir artış öneriyor. Bu da net asgari ücretin 2 bin TL olması anlamına geliyor.

Kesin bilgiler için o dönem ortaya çıkacak enflasyon rakamları ile asgari ücret tespit komisyonundan çıkacak sonuçlar beklenecek. Yakın zamanda farklı sendikaların da görüş bildirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.