2019 YKS Sosyal Bilimler nasıldı? Sosyal Bilimler soru ve cevapları

2019 YKS Sosyal Bilimler nasıldı? Sosyal Bilimler soru ve cevapları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı bugün başladı. 2 milyonu aşkın öğrenci için zorlu maratonun ilk kısmını 4 dersten oluşan Temel Yeterlilik Testi (TYT) oluşturdu. Sınavdan çıkan öğrenciler heyecanla TYT sosyal bilimler soruları nasıldı? diye merak ediyor.

2019 YKS maratonu başladı. Bu zorlu sınavın ilk bölümü 15 Haziran 2019 Cumartesi itibari ile yapılan TYT oldu. TYT'de öğrencilere Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri soruları soruldu. Peki TYT sosyal bilimler soruları nasıldı? TYT sosyal bilimler zor muydu? 

120 soruluk TYT için öğrencilere 135 dakika süre verilirken, 120 sorunun 20'sini Sosyal Bilimler oluşturdu. Sosyal Bilimler kısmında 5 coğrafya, 5 tarih, 5 din kültürü ve 5 felsefe sorusu vardı.

TYT SOSYAL BİLİMLER NASILDI?

Temel Yeterlilik Testi saat 10.15'te başlayıp 12.30'da bitti. Sınavdan çıkan öğrenciler sosyal bilimler kısmı derslerini merak ederken, ilk yorumlar da gelmeye başladı.

Gelen ilk yorumlara göre sosyal bilimler testi orta zorluktaydı. Öğrenciler özellikle 13.soruda bir hayli zorlandıklarını söyledi. 

Siz de altta bulunan yorum bölümümüze sosyal bilimler kısmı ile ilgili yorumlarınızı yazınız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.