2019 YKS AYT Türk Dili ve Edebiyatı soruları nasıldı? Sorular zor muydu?

2019 YKS AYT Türk Dili ve Edebiyatı soruları nasıldı? Sorular zor muydu?

2019 YKS bugün yapılan Alan Yeterlilik Testi ile devam etti. Milyonlarca üniversite adayı AYT'de iyi bir üniversite hayali için ter döktü. Sınavdan çıkan öğrenciler merakla YKS Türk Dili ve Edebiyatı soruları zor muydu? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı maratonu ikinci gün bölümleri ile devam ediyor. Üniversitelerin iki veya dört yıllık bölümlerine girmek isteyen adaylar bugün saat 10.15'te başlayan Alan Yeterlilik Testi için ter döktü. 3 saat süren zorlu maratonun sona ermesinin ardından adaylar sınavın en önemli kısımlarından olan Türk Dili ve Edebiyatı soruları nasıldı? sorusuna yanıt aramaya başladı. 2019 YKS Türk Dili ve Edebiyatı soruları zor muydu?

150 soruluk AYT içinde Türk Dili ve Edebiyatı 24 sorudan oluştu. Sözel ve eşit ağırlık bölümleri için kritik öneme sahip bu kısımda edebiyatın önemli yazarları ve dönemleri hakkında bilgiler ile yabancı edebiyatçılar ile ilgili sorular soruldu.

2019 YKS AYT TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SORULARI ZOR MUYDU?

24 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı kısmında adaylar aşırı zorluktan şikayet etti. Sosyal medya kullanıcıları sorulaırn bilgiye dayalı olduğunu ve zorlayıcı olduğunu ifade ettiler.

Sizler de aşağıda bulunan yorum bölümümüze sınavın sizin için nasıl geçtiğini yazarak diğer adaylar ile tartışabilir, değerlendirme yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.