2019 üç aylar ne zaman başlayacak? Üç aylara kaç gün kaldı?

2019 üç aylar ne zaman başlayacak? Üç aylara kaç gün kaldı?

Şubat ayının son günlerine yaklaştığımız şu dönemde dinimizce çok önemli olan üç aylar için geri sayım başladı

Müslümanlar için en önemli aylar yaklaşıyor. İçinde Ramazan gibi önemli bir ayın da bulunduğu üç aylar için geri sayım başladı. Bir yıla yakın süredir hasretle beklenen 2019 üç aylar hangi tarihte başlayacak? sorusu yanıt arıyor. Diyanet dini günler takvimi içinde üç aylar 2019 tarihi de yer alıyor. İçinde pek çok kandil gecesini de barındıran üç aylar ne zaman? sorusu yanıt buldu.

2019 ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Dinimizde üç aylar olarak bilinen ve Hicri Takvim'e göre hesaplanan aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Kullandığımız Miladi Takvim'deki gün farkı nedeniyle bu ayların tarihi sürekli değişim göstermektedir. 

Üç Aylar'ın ilk kandili Regaip Kandili olacak. Bu da üç aylar içindeki ilk ay olan Recep'in ilk cuması olarak biliniyor.

2019 yılında üç aylar;

8 MART 2019 tarihinde başlayacak.

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Dinimizce çok önemli olan üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan'a verilen addır. İslamiyet'te bolca yer bulan bu aylar içinde pek çok önemli gün ve gece bulunmaktadır. Ayrıca 11 Ayın Sultanı Ramazan da bu aylar içindedir. Yine Ramazan içinde bulunan ve bin aydan hayırlı Kadir Gecesi de üç ayların içinde idrak edilmektedir.

 Peygamber Efendimiz'in “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır.” sözleri de bu ayların önemine yapılan bir vurgudur. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." sözlerini de bu aylar içinde sarf etmiştir.

Bu aylar boyunca ibadetlerimizi mümkün olduğunca sıklaştırmalı, nefsimizin muhasebesini yapmalı, nefsimizi ehlileştirmeli ve Yüce Yaratıcımız Allah'tan bolca af dilemeliyiz. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.