2019 LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav tarihi açıklandı

2019 LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav tarihi açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretimden ortaöğretime geçişte uygulanacak merkezi sınav için tarih açıklandı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman yapılacak? 2019 LGS sınav tarihi..

Geçtiğimiz yıl alınan bir karar ile TEOG yerine liselere giriş için yapılan merkezi sınav LGS olmuştu. Liselere Geçiş Sınavı geçtiğimiz yıl uygulanmış ve ortaöğretime yerleştirmede bu sınav esas alınmıştı. MEB, 2019 LGS Sınav Tarihi için açıklama yaptı. Peki 2019 LGS ne zaman yapılacak?

LGS iki ayrı oturumda yapılıyor. Bu yıl sınavda soru sayısı ve dağılımında bir değişim yaşanmayacak. Sınavdaki konular ilköğretim 8. sınıf müfredatı esas alınarak yapılacak.

2019 LGS SINAV TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ortaöğretim kurumlarına girişte kullanılacak LGS sınavı 1 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav aynı gün iki bölüm halinde yapılacak ve öğrencilere 90 soru sorulacak. Sınavın ilk bölümünde 50 soruluk sözel bölüm için 75 dakika, ikinci bölümde ise 40 soruluk sayısal kısım için öğrencilere 80 dakika verilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.