2019 Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi tarihi belli oldu

2019 Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi tarihi belli oldu

Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımız heyecanla bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni bekliyor. Bu nedenle son günlerde 2019 Kadir Gecesi ne zaman? sorusu revaçta.

Kadir Gecesi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı ve Ramazan ayının içinde olan mübarek gecedir. İslamiyet için son derece ehemmiyetli olan Kadir Gecesi boyunca yapılacak dualar ve ibadetler her zamankinden daha makbul ve hayırlı olacak. Bu nedenle insanlar 2019 Kadir Gecesi hangi gün? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kadir Gecesi ne zaman? sorusu Diyanet'in cevabıyla yanıt buldu.

KADİR GECESİ NEDİR?

Oruç ayı Ramazan içinde bir gece vardır ki bin aydan hayırlı olarak tabir edilir. Ramazan içinde tam olarak günü bilinmeyen Kadir Gecesi son 5 gün içinde aranıyor. 

Kadir Gecesi, kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in Cenab-ı Hakk tarafından Cebrail vasıtası ile Peygamber Efendimiz'e gönderilmeye başlandığı gecedir. 

Kur'anda Kadir Gecesi şu sözlerle ifade edilir;

“Biz onu Kadir Gecesi indirdik. Kadir Gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

“Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik.” (Duhân sûresi, 3)

2019 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan'ın son dönemecine girdiğimiz şu günlerde beklenen Kadir Gecesi için de vakit yaklaşmış durumda. Bu yıl bin aydan hayırlı Kadir Gecesi;

31 MAYIS 2019 CUMA 

olarak karşımıza çıkıyor. 

KADİR GECESİ NASIL İBADET ETMELİYİZ?

Oruç ayı Ramazan içinde olduğumuz bu günlerde ibadetler de hayatımızda büyük bir yer kaplıyor. Fakat 31 Mayıs 2019 Cuma günü idrak edilecek Kadir Gecesi çok ehemmiyetli. Kadir Gecesi yapılacak ibadetler şunlardır;

- Vakit namazlarını kaçırmamak
- Nafile namazları kılmak
- Kur'an-ı Kerim okumak veya okunan yerlerde bulunmak
- Namazları cemaat ile kılmak
- Tefekkür etmek
- Zikir çekmek
- Fakirleri sevindirmek
- Dini sohbetler yapmak
- Eş,dost, akraba ile bir araya gelmek

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.