2019 Hac Kuraları ne zaman çekilecek?

2019 Hac Kuraları ne zaman çekilecek?

Yeni bir yılın yaklaşması ile birlikte bu yıl kutsal topraklara giderek Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların da gözü Diyanet Hac Kuraları için yetkililere döndü. 2019 Diyanet Hac Kuraları ne zaman çekilecek?

İslamiyet'in 5 şartından biri olan 'Hacca gitmek' günümüzde maddi durumu yeterli olan her Müslüman için farz bir ibadettir. Bu yıl da bu nedenle Türkiye'den milyonlarca hacı adayı 2019 Hac Kurası için başvuru yapmaya başlayacak. Hac Kurası başvuruları ilk kez başvuracaklar için önümüzdeki haftalarda açılacak. Daha önce başvurmuş olanların kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenecek.

Hac ibadeti temel anlamında hac mevsiminde Mekke ve Medine'de bulunan kutsal topraklara giderek buradaki ibadetleri yerine getirmektir. Her yıl belirli mevsimde yapılan Hac İbadeti için her yıl milyonlarca başvuru yapılmaktadır. 

2019 HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Her yıl hac mevsiminden aylar önce çekilen kura ile ilgili Diyanet'ten henüz bir açıklama gelmedi. Diyanet, hac kuralarından bir kaç hafta önce gereken açıklamayı yapacaktır. Geçtiğimiz yıl hac kurası şubat ayında çekilmişti. Sonuçlar ise aynı gün içinde yayınlanmıştı. Bu yılda şubat ayının sonlarına doğru hac kurasının çekilmesi beklenecek. Sonuçlar, kuranın ardından hac.diyanet.gov.tr adresinden duyurulacak.

HAC KURASI KAYDI NASIL YAPILIR?

Hac ibadetini yapmak için yeterli durumu olanlar öncelikle hac kurasına başvurup sıranın kendisine gelmesini bekleyecekler. Hac kuralarında daha önce başvuranlara öncelik verilmektedir. Bu nedenle ilk kez başvuranlara kura çıkma olasılığı genelde düşüktür.

2019 Hac Kurası başvurusu yapmak için http://hac.diyanet.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ile ön başvuru yapacaklar. Ardından yine aynı site veya müftülükler aracılığı ile konaklama türlerinden birini seçecekler.

Hac Kurası Kayıtları önümüzdeki Aralık ayı içinde başlayacak. Başlamasına yakın detaylı başvuru işlemlerini sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum