2018'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına geçilecek mi?

2018'de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına geçilecek mi?

Türkiye'de son yılların tartışma konularından biri de saatler oldu. Saatler ile oynamama kararı bundan iki yıl önce alındı. Sonbaharın gelmesi ile birlikte vatandaşlar ' Bu yıl saatler geri alınacak mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte kış saati ile

İlk kez 2016 yılının kışında uygulanan saatler ile oynamama kararı 2017'de de tartışmalara rağmen devam etmişti. Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulaması ile birlikte artık kışın saatler geri alınmıyordu. Bu her ne kadar havanın daha geç kararmasına neden olsa da, sabah saatlerinde işe ve okula gidenler için karanlık ve soğuk hava itirazlara neden oluyordu. Bu nedenle sonbahara girdiğimiz şu günlerde en çok arananlar arasında; ' 2018'de saatler geri alınacak mı?' sorusu oldu. Bu yıl kış saati uygulanacak mı? belli oldu.

Bu yıl kış saatine dönülecek mi?

7 Eylül 2016'da alınan şok bir karar ile Türkiye'de uzun zamandır uygulanan kış saati uygulamasından vazgeçilmiş ve kalıcı yaz saatine dönülmüştü. Bakanlık son iki yılda bu uygulama ile büyük tasarruf sağlandığını söylese de, vatandaşların bu sisteme alışması bir hayli zor olmuştu. 

Tartışmalar sürerken geçtiğimiz yılın 23 Ekim günü çıkan bir karar ile 2017'de son kez yaz saati uygulaması yapılacağı aktarılmıştı. Çıkan karar ile 2018'de kış saati uygulamasına geri dönüleceği bildirilmişti.

İşte o kararname;

am7bm_1537365766_8369.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018'de Kış Saati ne zaman başlayacak? Saatler ne zaman geri alınacak?

Eğer karar ile ilgili meclisten yeni bir karar gelmezse bu yıl 2 senedir uygulamadığımız kış saatine geri döneceğiz. Herhangi bir aksi karar çıkmazsa;

28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'da saatler 1 saat geri alınacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum