2018'de Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı son gelişmeler

2018'de Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı son gelişmeler

Yaklaşan yeni yıl öncesi milyonlarca Asgari Ücretli çalışan müjdeli haber bekliyor. 2018'de Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı 2018 son durum haberimizde...

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren Asgari Ücret zammı için ilk pazarlıklar başlıyor. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? sorusu önümüzdeki haftalarda belli olacak. Şimdilik sadece tahminler var.

2018'de Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu için Asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarını bitirmesi beklenecek. İlk açıklama ise DİSK'ten geldi. DİSK, 2018 asgari ücret zammı için masaya 2 bin 300 TL'lik bir teklif ile oturdu.

Asgari Ücret zammı, 2018 Ocak ayı içinde netleşecek. 20 milyon çalışanın yarısı asgari ücret alarak yaşamını sürdürüyor. Bu nedenle ücretlerin belirlenme dönemi her çalışan ayrı bir heyecan duyuyor. Kamudaki pek çok hane halkını etkileyecek zam kararı için ilk teklif DİSK'ten geldi. Sendika, Asgari ücret için 2 bin 300 TL gibi bir teklifi sunmuş durumda.

2018 Asgari ücret ne kadar olacak?

2018 Ocak ayı içinde netleşecek asgari ücret şu an için 1.404 TL. Bu rakamın önümüzdeki yıl en az yüzde 10 zamlanması bekleniyor. İlk tahminler, önümüzdeki dönem asgari ücretin 1.550 TL olacağı yönünde. Fakat bunun için tüm sendikaların ve kuruluşların tekliflerinin ardından hükümetin düşündüğü rakamın da açıklanması beklenecek.

Türk-İş sendikası henüz bir teklif sunmuş durumda değil. TÜİK bir kişinin asgari geçim standardını 1668.9 TL olarak açıklamıştı. Türk-İş dahil olmak üzere pek çok sendikanın bu rakama yakın bir teklif sunması bekleniyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.