2018 Yurt Başvuruları ne zaman? KYK Yurt Başvurusu nasıl yapılır?

2018 Yurt Başvuruları ne zaman? KYK Yurt Başvurusu nasıl yapılır?

YKS Tercih Sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt yaptıracak öğrenci ve ailelerinin bir diğer telaşı da konaklama sorunu. Bu durumda KYK devreye giriyor. 2018 KYK Yurt Başvuruları ne zaman? KYK Yurt başvuru işlemleri...

2018 Üniversite Yerleştirmeleri sonucunda şehir dışında üniversite kazanmış olan öğrencilerin telaşı başladı. 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren milyonlarca öğrenci kayıt dönemi için kazandıkları fakültelere gidecekler. Şehir dışında üniversite kazananlar ise konaklama sorununu çözmek sorunda. Bu nedenle 2018 KYK Yurt başvuru tarihi son derece önemli.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen yurt hizmeti sayesinde şehir dışında üniversite okuyan öğrenciler güvenli ve huzurlu bir şekilde konaklama imkanı buluyor. Ayrıca gelişen hizmetler sayesinde ailelerin de gözü arkada kalmıyor.

Gittiği şehirlerde devlet yurdunda kalmak isteyen öğrenciler 2018 Yurt Başvuruları ne zaman sorusuna yanıt arıyor.

2018 KYK Yurt Başvuruları

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt hizmetinden faydalanmak isteyenler 2018 yılında 3 Eylül 2018 Pazartesi günü itibari ile başlayacak. Bu tarih aynı zamanda üniversite kayıtlarının başlayacağı tarihe denk geliyor.

KYK Yurt Başvurusu nasıl yapılır?

2018 yılında KYK Yurt Başvurusu yapacaklar için yine tek yol e-Devlet üzerinden online başvuru olacak. Bunun için henüz bir e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek edinmeniz gerekiyor.

e-Devlet şifresi aldıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-kayit-islemleri linkine tıklayarak kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

Kayıtlar tamamlanıp, yurda yerleştiğiniz tarihten sonraki 30 gün içinde en az 4 fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve öğrenciye ait IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Fakat belirttiğimiz gibi bunun için yurda yerleşmeyi beklemeniz gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum