2018 YKS tercihleri ne zaman bitecek? Üniversite tercihleri uzatılacak mı?

2018 YKS tercihleri ne zaman bitecek? Üniversite tercihleri uzatılacak mı?

2018 yılında ilk kez uygulanan YKS'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine geçilmişti. Üniversite adayları okumak istedikleri bölümleri sıralayarak ÖSYM'ye gönderiyor.

7 Ağustos 2018 itibari ile başlayan YKS tercihleri devam ediyor. 180 puanı barajını geçen her aday 4 yıllık Lisans bölümleri için tercih yapabiliyor. Öğrenciler, hayal ettikleri üniversiteleri sıralayarak ÖSYM'ye bildiriyor. Peki 2018 YKS tercihleri ne zaman sona erecek? YKS tercih süresi uzatılacak mı?

2018 yılında ilk kez düzenlenen YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki ayrı bölümden oluştu. TYT bölümünde 150 puanı geçenler önlisans bölümlerine tercih yaparken, AYT ve YDT puan türlerinden 180 puan barajını geçenler lisans programlarına başvuru yapabiliyor.

2018 YKS tercihleri ne zaman bitecek?

7 Ağustos 2018 Salı günü başlayan YKS tercihleri için son tarih YKS Tercih Kılavuzu içinde yayınlandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YKS tercihleri;

14 Ağustos 2018 Salı günü, yani bugün sona erecek. Henüz üniversite tercihi yapmamış adaylar bugün saat 23.59'a kadar tercihlerini tamamlamak zorundalar.

YKS tercihleri uzatılacak mı?

ÖSYM'den z2018 YKS tercih süresinin uzatılmasına dair gelen açıklama olumsuz oldu. Kurum 2018 YKS tercih süresinin hiç bir şekilde uzatılmayacağını duyurdu. Bu nedenle henüz tercih yapmadıysanız saat 23.59'a kadar tercihlerinizi yapmanız gerekmektedir.

YKS tercihlerinin bitişinin ardından Üniversite Yerleştirme Sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde duyurulacak. Kayıtlar 3 Eylül'de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.