2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl üniversitelere girmek için yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sonuçların ne zaman duyurulacağı ÖSYM tarafından açıklandı. 2018 YKS AYT ve TYT sonuçları ne zaman açıklanacak? Haberimizde...

2.5 milyon üniversite adayının katıldığı ve yeni isim ve sistemi ile ilk kez uygulanan YKS 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günleri gerçekleştirildi. İki ayrı bölümden oluşan sınavda ilk gün Temel Yeterlilik Testi, ikinci gün ise Alan Yeterlilik Testi uygulandı.

YKS Sonuçları son günlerde en çok merak edilen konulardan biri. Sınavın üzerinden geçen 2 haftadan sonra üniversite adayları tercih yapabilmek için 2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM, bugün yaptığı açıklama ile merakları giderdi. 

2018 YKS AYT ve TYT sonuçları ne zaman açıklanacak?

İki yıllık üniversite düşünenler 2018 YKS TYT Sonuçları beklerken, 4 yıllık lisans bölümlerini isteyenler 2018 YKS AYT sonuçları için heyecan duyuyor.

ÖSYM'den gelen açıklamaya göre iki sınavın da sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

Üniversite adayları sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Adaylar T.C. Kimlik No ve Aday İşlemleri Şifresi ile sonuçlarını öğrenecekler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.