2018 YKS sonuçları açıklandı! 2018 YKS sonuç ekranı

2018 YKS sonuçları açıklandı! 2018 YKS sonuç ekranı

Milyonlarca Üniversite adayının katıldığı ve bu yıl ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları açıklandı. 2018 YKS TYT ve AYT Sonuçları haberimizde ..

Yeni adı ve sistemi ile ilk kez uygulanan 2018 YKS Sonuçları açıklanmak üzere. ÖSYM'den gelen açıklamaya göre 2018 YKS Sonuçları 31 Temmuz 2018 Salı günü açıklanacak. Milyonlarca öğrenci üniversite hayalini gerçekleştirmek için sonuçlarını bekliyor. Peki 2018 YKS Sonuçları saat kaçta açıklanacak? 2018 YKS TYT Sonuçları ve 2018 YKS AYT Sonuçları haberimizde...

Bu yıl yeni sistem ve adıyla ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumları Giriş Sınavı iki ayrı bölümden oluştu. 30 Haziran 2018 ve 1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan sınavın ilk gününde öğrenciler TYT olarak bilinen Temel Yeterlilik Sınavı'na girdi. Sınavın ikinci oturumunda öğrenciler AYT olarak bilinen Alan Yeterlilik Testi için sınav merkezlerini doldurdu. Son olarak da yabancı dil bölümleri okumak isteyenleri ilgilendiren ve YDT olarak bilinen Yabancı Dil Testi uygulandı.

Sınavın üzerinden geçen 1 ayın sonunda sonuçlar ÖSYM tarafından üniversite adaylarına duyurulacak. 2018 Üniversite Sınavı sonuçları bu gece yarısı açıklandı. 

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2018 YKS Sonuçları 31 Temmuz 2018 Salı günü erişime açılacak. Üniversite adayları puanlarını öğrenecek ve tercih için beklemeye başlayacak. Milyonlarca öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları saat 00.15'te açıklandı.

2018 YKS Sonuç Sorgulama Ekranı

Üniversite tercihlerinin başlamasndan önce adayların aldıkları puanları öğrenmeleri gerekiyor. Üniversite adayları puanlarına uyan bir üniversiteye yerleşmek için tercih yapacaklar. 31 Temmuz Salı günü sonuçların duyurulması ile adayların meraklı bekleyişi başlayacak.

Tercihler 7-14 Ağustos 2018 tarihlerinde alınacak. 

2018 YKS Sonuçları için TIKLAYINIZ 

Öğrenciler ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine giderek, 2018 YKS Sonuçları'nın duyurulmasının ardından T.C. Kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile sonuçlara erişim sağlayabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.