2018 YKS ilk oturumu saat kaçta başlayacak? İlk oturumda kaç soru sorulacak?

2018 YKS ilk oturumu saat kaçta başlayacak? İlk oturumda kaç soru sorulacak?

24 Haziran seçimleri nedeniyle ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı için vakit geldi. 2.5 Milyon öğrenci yarın sınav merkezlerinde hazır bulunacak. ÖSYM tarafından 2018 YKS'nin ilk oturum saati açıklandı.

Bu yıl üniversite sınavları için ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ilk oturum yarın başlayacak. 30 Haziran 2018 Cumartesi günü olarak belirlenen ilk oturuma 2.5 milyon öğrencinin katılması bekleniyor.

Tek sınava indirilen Üniversite sınavlarının adı da YKS oldu. YKS, bir haftasonu boyunca iki ayrı gün ve üç ayrı oturumda uygulanacak. Sınavın sistemi de sil baştan değişti. 

2018 YKS birinci oturumu saat kaçta başlayacak? sorusu öğrencilerin dilinde. İlk oturumda öğrenciler Temel Yeterlilik Testi çözecekler ve bu test farklı bölümlerden oluşacak. İşte detaylar;

2018 YKS İlk oturumu saat kaçta başlayacak?

30 Haziran 2018 Cumartesi günü başlayacak olan sınavda öğrenciler Temel Yeterlilik Testi sorularını çözecek.

Sınav saat 10.15'de başlayacak fakat saat 10.00'da sıranıza oturmuş olmanız gerekiyor. Saat 10.00'dan sonra salona gelenler sınava alınmayacak.

Temel Yeterlilik Testi için öğrencilere 135 dakika süre verilecek. 

TYT'de adaylara 120 soru yöneltilecek. Bu 120 sorunun 40'ı Türkçe testinden, 20'si Sosyal Bilimler Testi'nden, 40'ı Temel Matematik Testi'nden, 20'si Fen Bilimleri Testi'nden oluşacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.