2018 YKS Giriş Yeri Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

2018 YKS Giriş Yeri Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Heyecanla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı için artık sadece 2 gün kaldı. Milyonlarca öğrenci haftasonu üniversite öğrencisi olmak için ter dökecek. 2018 YKS Sınav Giriş Belgesi merak ediliyor.

YKS sınavı bu yıl yeni ismi ile ilk kez yapılacak. Üniversite okuma hayali kuran 2.5 milyon öğrenci 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü YKS için ter dökecek. Sınav 24 Haziran seçimleri nedeniyle 1 hafta ileri alınmıştı. 2.5 milyon öğrenci şimdi 2018 YKS Sınav Giriş Belgesi sorgulama ekranı için arama yapıyor.

Öğrenciler bu sınavda iki gün ter dökecek. İlk gün Temel Yeterlilik Testi için sınav salonlarından olacaklar. İlk gün oturumu 30 Haziran 2018 Cumartesi saat 10.00'da olacakken, İkinci gün yapılacak Alan Yeterlilik Testi 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 10.00'da olacak. Yabancı Dil Testi ise yine 1 Temmuz'da saat 15.00'da başlayacak.

2018 YKS Giriş Yeri Sorgulama

Sınava girecek 2.5 milyon öğrenci sınava iki gün kala sınav girişi yeri öğrenerek, okullarını ve sıralarını önceden kontrol etmek istiyor. 

Öğrenciler 2018 YKS Sınav Giriş Yerleri'ni öğrenmek için öncelikle ÖSYM'nin resmi sitesinden 2018 YKS Giriş Belgesi edinmek zorunda. Sınav giriş belgesi üzerinde sınav yeri, salonu ve sıra bilgisi yer alacaktır.

2018 YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bugün saat 11.30'dan itibaren ÖSYM'nin aday işlemleri sitesine ulaşılabiliyor. Sisteme girdikten sonra t.c. kimlik numaranız ve aday işlemleri şifrenizle giriş sağlayıp, 2018 YKS Giriş Yeri Sorgulama yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.