2018 YKS ek tercihleri ne zaman? Ek tercih nasıl yapılır?

2018 YKS ek tercihleri ne zaman? Ek tercih nasıl yapılır?

3 Eylül itibari ile Türkiye'deki yüzlerce üniversiteye kayıtlar başladı. Kayıtlar sonrasında boş kalacak kontenjanlara ek yerleştirmeler yapılacak. Bunun için 2018 YKS Ek Tercih tarihleri beklenecek.

2018 YKS sınavının ardından sonuçlar açıklanmış ve hızlıca tercih dönemine geçilmişti. Tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklandı ve kayıt dönemleri de bugün başlıyor. Kayıtların ardından boş kalacak kontenjanlar için ek tercih süreci başlayacak. Peki 2018 YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Ek Tercihler nasıl yapılır?

31 Ağustos 2018 tarihinin ilk saatlerinde açıklanan tercih sonuçlarının ardından milyonlarca öğrencinin yerleştiği üniversite bölümleri belli oldu. 3 Eylül 2018 Pazartesi, yani bugün başlayacak kayıt sürecinin 7 Eylül 2018 Cuma günü sona ermesi bekleniyor. Elektronik kayıtlar ise 5 Eylül 2018 Çarşamba günü bitecek.

Kayıtların ardından tüm üniversiteler boş kalan kontenjanlarını ÖSYM'ye bildirecek. Ardından ek yerleştirmeler başlayacak.

2018 YKS Ek Tercihler ne zaman?

2018 YKS Ek Tercih tarihleri konusunda henüz ÖSYM'den net bir açıklama gelmedi. ÖSYM'nin boş kalan kontenjanları ilan edeceği bir kılavuz yayınlaması beklenecek. Bunun için öncelikle 7 Eylül'e kadar sürecek Bu sürecin ardından bir hafta içinde ek tercihlerin başlaması bekleniyor.

Ek Tercih nasıl yapılır?

Ek yerleştirmeler için tercih yapacak olan adaylar, ÖSYM'nin yayınlayacağı kılavuzun gelmesinin ardından, puanlarının yetebileceği üniversiteleri belirleyip ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C Kimlik Numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile tercih yapabilecekler.

Tercihler için öğrencilerden 15 TL ücret talep edilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.