2018 YKS Başvuruları ne zaman? YKS Başvuru ücretleri açıklandı

2018 YKS Başvuruları ne zaman? YKS Başvuru ücretleri açıklandı

2018 yılında bu yıl ilk kez yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için heyecan dorukta. Milyonlarca Üniversite adayı YKS Başvuru Tarihleri için bekliyor. ÖSYM ise YKS Başvuru Ücretleri'ni açıkladı.

Değişen sistem ile birlikte 2018 yılında LYS ve YGS'nin yerine gelen ve Üniversitelere giriş için uygulanacak olan YKS ile tanışmak için gün sayılıyor. Bu yüzden 2018 YKS Başvuruları ne zaman? sorusu önem arz ediyor. Başvuru tarihleri öncesi ÖSYM tarafından YKS Başvuru ücretleri ne kadar? sorusu da yanıt buldu.

 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı ile YKS Sınav Tarihleri daha önce açıklanmıştı. Yeni gelen açıklama ile birlikte YKS Ücretleri de açıklanmış durumda.

YKS Başvuru tarihleri ne zaman?

Daha önce yapılan açıklamaya göre, 2018'de yapılacak olan Yükseköğretim Kurulu Sınavı'nın başvuruları 1 Mart 2018 ile 21 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular yine bireysel olarak yapılacak.

2018 YKS Başvuru Ücretleri ne kadar?

Bu yıl yeni gelen YKS sisteminde başvuru ücretlerinin ucuzluğu dikkat çekti. ÖSYM'den gelen resmi açıklamaya göre;

YKS'da uygulanacak üç oturum olan Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Sınavı'nın her birine başvuru ücreti oturum başı 50 TL olacak. Üç bölümü de seçenler toplamda 150 TL ücret ödeyecek.

Geçtiğimiz yıl sınava katılmak isteyen bir öğrenci YGS ve LYS'de dil hariç bütün oturumları seçerse 220 TL ödemesi gerekiyordu.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.